Steunzolen op maat

Hoe worden steunzolen op maat vervaardigt?

Naar aanleiding van het onderzoek dat u bij ons heeft gehad, kan ervoor gekozen worden individueel aangemeten correctiezolen of therapiezolen te vervaardigen. In de volksmond ook wel bekend als ‘steunzolen’.

Correctie of therapiezolen op maat zijn in veel gevallen een uitermate geschikt hulpmiddel om uw lichamelijke klachten te overmeesteren. De functionele zolen die wij voor u vervaardigen zijn flexibele inlegzolen waarmee wij invloed kunnen uitoefenen op de stand van uw voeten en lichaam, de manier waarop u zich voortbeweegt en de drukverdeling onder de voet.

Binnen Podolympia staat innovatie hoog in het vaandel en zoeken we steeds naar de modernste technieken om dit maatproduct zo perfect mogelijk aan u te kunnen leveren in Roosendaal, Bergen op Zoom, Hoogerheide, Ossendrecht en Putte.

Vroeger werd er gebruik gemaakt van een blauwdruk of een gipsafdruk om zolen te vervaardigen. Inmiddels werken wij met 3D-scanners om een digitale 3D-afdruk van uw voeten te kunnen maken. Deze 3D-afdruk kunnen wij naar onze correctiewensen aanpassen middels een CAD-tekenprogramma op de computer. Hoe u zolen eruit komen te zien wordt grotendeels al bepaald door de metingen die wij doen tijdens het eerste onderzoek.

Hallux
hallux
Steunzolen op maat
Steunzolen op maat
Hallux

Niet enkel de maat name is gemoderniseerd maar ook het zoolmateriaal veranderd door de tijd. Waar u vroeger een harde ijzeren steunzool kreeg die uw schoenen deed slijten, krijgt u nu zolen vervaardigt uit een hoogwaardig kunststof. De zolen blijven hierdoor flexibel, zijn makkelijker aan te passen indien nodig en zijn heel goed in te dragen in confectieschoeisel.

Wanneer wij tevreden zijn over het digitale zoolontwerp zullen deze bestanden met behulp van een freesmachine worden uitgefreesd. Bovenop de zool adviseren we een toplaag. De toplaag kan leder of kunststof zijn. De mogelijkheden en verschillende voor en nadelen zullen met u worden besproken tijdens de eerste afspraak.

1

Het dragen en onderhoud van de zool:

 • De zolen zijn te dragen in zeer veel confectieschoeisel. Om de huidige ruimte te behouden kan het nodig zijn om te kiezen voor schoenen met een uitneembaar voetbed of bijvoorbeeld een ander soort sluiting.
 • Geadviseerd wordt om het dragen van de zolen langzaam op te bouwen gedurende de eerste twee weken. De mogelijkheid bestaat dat er wat gewenningsverschijnselen ontstaan in de vorm van spierpijn en/of vermoeidheid. Mocht u binnen de periode van twee weken niet gewend zijn aan de zolen of krijgt u ergens klachten die u eerder niet had, neem dan contact op met uw podotherapeut
 • Haal aan het einde van de dag de zolen uit uw schoenen zodat de zolen kunnen ’s nachts kunnen ventileren.
 • Smeer een lederen bovenlaag regelmatig in met een laagje kleurloos schoensmeer om de levensduur te verlengen. Deze is gemiddeld twee jaar. Zolang de zolen glimmen, is de laag voldoende.
 • Indien het afdekleer eerder begint te slijten, kunt u de zolen van een nieuw afdekje laten voorzien.
 • U kunt kousenvoetjes om uw zolen dragen zodat u geen direct contact heeft met de (blote)huid. Dit geeft extra hygiëne en kan blaarvorming voorkomen.
 • Wij adviseren de zolen zoveel mogelijk en dus ook in huis te dragen.
 • Na zes tot acht weken vindt doorgaans de eerste controle plaats bij de podotherapeut. Bij deze controle de zolen gaarne meenemen!
 • Het resultaat van een zooltherapie laat vaak even op zich wachten. De podotherapeut kan een indicatie geven van de gemiddelde tijd die staat voor genezing van uw klachten aan de hand van eerder behaalde resultaten. Let op: het blijft bij een indicatie. Herstel is afhankelijk van meerdere factoren en zeer individueel bepaald.
 • Alle aanpassingen aan de zolen die wij binnen zes maanden na ontvangst uitvoeren, zijn op onze kosten. Nadien zullen kosten in rekening gebracht worden.
 • De stand van uw voeten blijft langzaam veranderen gedurende uw leven. Daarnaast loopt de stevigheid van het materiaal van de zolen langzaam terug gedurende de tijd, waardoor de werking langzaam achteruit gaat.
  Na het eerste jaar krijgt u daarom een schrijven dat het tijd is voor de controle van de zolen.
  De zolen gaan gemiddeld 2 jaar mee.

Op welke praktijklocaties kunt u terecht voor therapeutische steunzolen op maat

Praktijk Roosendaal
Praktijk Bergen op zoom
Praktijk Hoogerheide "De Plantage"
Praktijk Ossendrecht
Praktijk Putte

Maak direct een afspraak

Bel ons dan via het telefoonnummer:
Praktijken Bergen op Zoom en Woensdrecht
0164-312312

Praktijk Roosendaal 
0165-223223 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van:.

maandag tot vrijdag
08.30 – 17.30

0