Wratten

Algemene informatie
Wratten op de voetzool worden veroorzaakt door het HPV-virus. Dit virus kunt u zomaar oplopen en doordat het zich in het bloed bevindt zijn wratten meestal zeer lastig te behandelen. Wratten zorgen voor een versnelde celdeling van de opperhuid waardoor een eeltachtige plek ontstaat, die vaak zacht en poreus is. Als wratten op drukplekken bestaan kunnen ze klachten geven.


Gebruik van salicylzuur bij de behandeling van wratten
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de behandeling van voetwratten effectief kan worden uitgevoerd met een salicylzuuroplossing. Salicylzuur is een stof die de celdeling in de huid remt en dode huidcellen af laat sterven. Uw podotherapeut heeft u geadviseerd dit middel te gaan gebruiken voor de behandeling van uw wrat. U kunt dit middel zonder recept verkrijgen bij uw podotherapeut. Lees voordat u met het gebruik begint eerst de bijsluiter en raadpleeg bij twijfel uw arts!
- Verweek de wrat 5 minuten door in een bak water te gaan zitten
- Verwijder voorzichtig de oppervlakkige laag door middel van een eeltrasp of puimsteen
- Smeer de huid rondom de wrat in met een dun laagje vaseline, dit voorkomt irritatie
- Breng op de wrat het salicylzuur aan
- Dek de wrat af met een pleister of gaasje
Herhaal de procedure iedere dag tot controle bij de podotherapeut heeft plaatsgevonden, doorgaans is dit na vier weken. Tijdens het bezoek wordt de voortgang van de behandeling besproken en waar nodig wordt de behandeling bijgesteld.